Etusivu
Siperianhusky
Venäjänajokoira
Pentueet
Uutiset
Linkit
Vieraskirja
Videoita
Kuvia
 

 


UUTISET/KUULUMISET

Päiväys Aihe  

9.11.2017

 

Cheetah ja Keiju lähtivät uuteen kotiin pohjoiseen. Tarhassa rekikoiria enää yksi eläkeläinen: Sissi. Ajokoirapuolella jäniksiä juoksuttavat edelleen Fleyta ja Onni.

 

12.2.2017

 

Valjakkoharrastus alkaa hiljentyä. Mörkö lähti taivaallisille rekiurille vatsalaukun kiertymän vuoksi ja Saru kunnioitettavassa 13 ja puolen vuoden iässä vanhuuden vaivojen takia. Uuteen, hyvään kotiin ovat lähteneet Nappi ja Pätkis. Kismet jäi valitettavasti uudessa kodissa koeajalla junan alle. Tarhassa onkin enää kolme huskia: Sissi, Cheetah ja Keiju.

Ajokoirapuolella tarhassa on kasvamassa eestinajokoira Urkkalammen Kinder, tuttavien kesken Onni.

 

13.12.2015

 

Aikaa on vierähtänyt edellisestä päivityksestä. Paljon on ehtinyt tapahtua, tosin ei niinkään koirapuolella. Muut asiat ovat pitäneet kiireisenä ja koirapuolella on itse näyttelyihin ja kokeisiin osallistumisen sijaan keskitytty enemmän ajokokeiden järjestely- ja tuomarointipuoleen sekä näyttelyn järjestelyihin.

Koirien osalta on sekä iloisia että surullisia tapahtumia. Vekki, isännän varma metsästyskaveri, jouduttiin laskemaan taivaallisille metsästysmaille keväällä lähes 12 vuoden iässä. Kesällä lauman jatkoksi tuli pieni eestinajokoiran pentu, Urkkalammen Speedy Gonzales. Tämän nappulan seurasta saimme nauttia kovin lyhyen aikaa. Hieman alle puolen vuoden iässä Kamu sai klassiset aivokalvontulehduksen oireet. Eläinlääkäreiden hoivasta ja lääkkeistä ei valitettavasti ollut apua ja pikkuhauva lähti taivasmatkalle aivan liian nuorena.

 

1.8.2014

 

Sawo show, Kuopio, tuomari Ralf Campbell. Kasakan Kismet ERI SA, toinen serti.

 

27.4.2014

 

 

Pentueen isän - Nordvikens Tigerögan - omistaja, Ylajärvis-kennelistä tuli noutamaan pentuja. Seuralaisena oli komea siperianhusky –uros Ylajärvis Vargtass.

Tästä pentueesta tuleekin pohjoismaisittain kansainvälinen. Neljä pentua jää Suomeen, kaksi Ruotsiin, yksi Norjaan ja yksi Tanskaan. Ei enää pentuja vapaana.

Kotiin jäävät "Elvikset":


 

 

18.4.2014

 

Pentulauma alkaa pienentyä. Ensimmäinen, James Bond lähti uuteen kotiin. Scarlett O'hara parin päivän päästä.

 

6.4.2014

 

Pennut jo kuusiviikkoisia reippaita ja rohkeita riiviöitä. Pennut ovat oppineet hyvin kulkemaan perässä kodinhoitohuoneen ja tarhan välillä. Aamuisin kävellään tarhaan ja iltaisin yöksi kodinhoitohuoneeseen. Cheetaa käy hieman sääliksi, kun ei sisällä pääse pentulaumaa karkuun, joten voi olla, että ilmojen salliessa pennut tulevat muuttamaan kokonaan tarhaan hyvinkin pian.

Tarhassa on pennuilla tilaa revitellä ja rällätä mielin määrin. Samalla pääsee tarkkailemaan muitakin isoja koiria verkon toisella puolella ja isommilla koirilla on viihdykettä seuraillessaan pentujen edesottamuksia.

  

 

 

23.2.2014

 

Cheetan pennut syntyivät. 4 urosta ja neljä narttua.

 

 

25.1.2014

 

Astutusreissu Ruotsiin on onnistunut. Cheetan vatsanseudulla on alkanut näkyä muutoksia ja asia varmistui tänään ultrassa käynnin myötä.

 

26.12.2013

 

Toiveikkaana vesisateiden jälkeen tutkailin teitä, josko monta viikkoa jatkunut peilijää-keli olisi väistynyt ja koiratkin pääsisivät pitkän pakkolomansa jälkeen taas töihin. Täytynee toivoa vielä hieman lisää vesisateita, jotta valjakointi olisi turvallisempaa. Onneton talven aloitus.

Koesuunnitelmat kokivat takapakkia jo astutuskuvioiden vuoksi, mutta ilman niitäkin, keli ei ainakaan ole millään tavoin suosinut tavoitteellista treenaamista kisoihin. Monen vuoden tauon jälkeen tälle talvelle tehdyt kisa- ja koesuunnitelmat on siis tällä haavaa haudattu ainakin huskien osalta.

 

21.12.2013

 

Seuraava pentue on ollut alustavasti suunnitteilla kesästä alkaen. Cheetah on vaikuttanut niin hyvältä, että jos tämä syksy ja talvi menee yhtä hyvin, niin pentuetta yritetään.

Edellisen pentueen isäksi mietin vaihtoehtona myös ruotsalaista SE(POLAR) CH Fenrisulven Fastea. Tällä kertaa olisin mielelläni käyttänyt kyseistä urosta, mutta se oli valitettavasti jo liian myöhäistä. Uutta urosta etsiessäni törmäsin netissä Fasten jälkeläiseen SE(POLAR)CH & SE UCH Nordviken’s Tigerögaan ja päätös oli nopeasti tehty.

Matkaa Ylajärvis kenneliin, Ruotsiin, Kuopiosta on kuitenkin 1000km, joten jouduin varautumaan myös etsimällä uroksen Suomesta. Suomen vaihtoehdoksi löysin pitkän haravoinnin jälkeen SM-REK 6-08 Tullatuulen Cariboun, jolla on myös kokemusta pitkän matkan kisoista, kuten Pasvik Trail.

Cheetalle odotettiin juoksuja alkavaksi vasta maaliskuussa, mutta ajoitus osuikin todella hankalaan aikaan monessakin mielessä. Tavoitteena oli saada tytölle jotain tuloksia kokeista ennen astutusta, mutta toisin kävi. Viimeiseen asti Cheetah piti jännityksessä kumpaanko suuntaan astutusreissu lopulta suuntautuu. Matka Ruotsiin olisi mahdollista vain tiettyinä päivinä ja astutusurokseksi olisi voinut päätyä kumpi vaihtoehto hyvänsä.

Tälläkin kertaa matka suuntautui lopulta Ruotsin puolelle. Cheetah astutettiin 21.12, uroksena siis SE(POLAR)CH & SE UCH Nordviken’s Tigeröga. Pentuja toivotaan syntyviksi viikon 8-9 tietämillä.

 

7-8.9.2013

 

Siperianhuskien erikoisnäyttely. Tuomarina englantilainen Ali Koops. Kehässä pyörähdettiin kolmen oman koiran kanssa; Pätkis, Kismet ja Cheetah.

Pätkiksen arvostelu
Quality dog of maximum height. Lovely front- and rearangulation. Good, strong topline with correct tailset and –carriage. Good head and earset.True coming and going. Covers the ground with balance. Lovely coat and condition. ERI

Kismetin arvostelu
Just a little plain in head. Strong topline.          moving and standing. Correct shoulderangulation. Little short in upperarm. Strong rearangulation and movement. Correct tailcarriage. Good muscletone. Beatifully clean presented. Lacks confidence in the ring. EH

Cheetan arvostelu
Lovely foxy lady. Beautiful headtype. Very well put together. Excellent angulation front and rear. Good tail. Very sound coming and going. Coat           ?? good texture, but lacking sadly; levelbite. EH

Oikealla purennalla Cheetah olisi saattanut olla korkealla arvosteluissa. Tuomari harmitteli tasapurentaa, koska muuten piti kovasti koirasta.

Ilo oli esittää kehässä myös vanhempi herra Jäätien Nootti. Koira oli paras veteraani uros sekä PU2. Kasakan Snickersille arvostelu EH.

 

14.8.2013

Valjakkokausi aloitettu.

 

3.9.2013

Cheetan sekä kasvatin, Kasakan Geishan silmät tutkittiin terveiksi.

 

1.4.2013

Taiga Quest Cheetah liittyi pysyväksi osaksi laumaa.

 
1.1.2013 Joulun ja uuden vuoden vaihdetta vietettiin muun muassa valjakoimalla. Tavanomaisesta poiketen Vekki ja Fleytakin pääsivät vetokoiran töihin.

 
5.8.2012 SawoShow 2012. Kuopio.

Tuomari Rainer Vuorinen. Fleyta: ERI, ROP Serti.
Tasapainoinen kaunis koira. Erinomainen pää ja hyvin kauniit silmät. Hienot korvat. Erinomainen runko. Hyvin yhdensuuntaiset liikkeet.

Tuomari Nilsson Kurt. Kasakan Kismet: AVO EH, AVK 2.
 
9.6.2012 Keiteleen näyttely. Tuomari Paavo Mattila. Fleyta: ERI, VSP, Serti.
Erittäin hyvin rakentunut narttu. Hyvät mittasuhteet. Hyvän mallinen pää, pienet korvat. Erittäin hyvä runko. Kulmauksia saisi olla hieman enemmän. Hyvä ylälinja. Erittäin hyvät liikkeet. Hieman niukka karvapeite. Hieman varovainen luonne.
 
19.5.2012 Siilinjärven Mehtäkoera -näyttely. Tuomari Sakari Poti. Fleyta: ERI, ROP, Serti.
Vaaleanruskea. Keskikokoinen. Mittasuhteiltaan oikea. Kaunispiirteinen pää. Hyvät lyhyet korvat. Raajaluusto saisi olla vankempaa. Hyvä sapelimainen häntä. Pitkä karkea karva. Erinomainen. Koko 60 cm.
 
26.2.2012 Tuusniemen näyttely. Kasakan Kismet ROP ja kotiin tuomisina serti. Tuomari piti myös kovasti Kasakan Pätkiksestä, mutta suuren koon vuoksi tiputti arvostelutuloksen EH:ksi.  
28.1.2012 Viisi kasvattia kävi silmätarkastuksessa; Kismet, Kitkat, Pätkis, Snickers ja Suffeli. Kaikilla terveet silmät.  
6.8.2011 Kuopion venäjänajokoirien päänäyttely. Tuomari Romanenkova Elvira. Vekki VAL-EH ja Fleita JUN-EH.  
3.7.2011 Juvan näyttely. Kasakan Kismet ERI ja Kasakan Pätkis H. Molemmat koirat täysin karvattomassa kesäkunnossa. Tuomari sanoikin Kismetin jääneen ilman SA:ä karvattomuutensa vuoksi.  
19.2.2011 Tuusniemen näyttely. Kasakan Kismet ERI, SA, PN2, vara-serti, Kasakan Pätkis ERI, PU2.